Vaření.czReceptyČočka na rajském protlaku

Čočka na rajském protlaku

Čočka, která je spíše nasladko než nakyselo.


4.413x
30 min
5×

Ingredience

1 kscibule
1 balíčekčočka
1 konzervarajský protlak

podle chuti

cukr
sůl
ocet
1 špetkatymián
200 guzenina

Postup přípravy

Čočku namočíme alespoň na 2 hodiny do vody. V téže vodě následně uvaříme čočku do změknutí. Do jiného hrnce dáme trošku oleje, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou jakoukoliv uzeninu (párek, šunkový salám, uzené) a necháme osmahnout. Poté přidáme malý rajský protlak. Směs zalejeme trochou vody, přidáme sůl, cukr, tymián a trochu octa podle chuti. Poté směs přimícháme k čočce a můžeme podávat. Kdo má rád sladší, více si směs přisladí. Čočku podáváme s pečivem nebo plátkem masa.
user-icon

autor Kenny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka na rajském protlaku

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena