Vaření.czReceptyCizrnový salát s vejci a majonézou

Cizrnový salát s vejci a majonézou

Recept na vynikající pomazánku či salát z cizrny.


4.311x
35 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
1 kscibule
2 lžícemajonéza
0.5 balíčkucizrna
3 kssterilované okurky

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme a uvaříme doměkka. Uvařenou ji scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme vychladnout. Zatím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme je a spolu s okurkami nakrájíme nebo nasekáme podle toho, zda připravujeme pomazánku nebo salát. Do vychladlé cizrny přidáme okurky, vejce a osolíme ji. Lehce opepříme a přidáme asi 2 vrchovaté lžíce majonézy. Můžeme použít i tatarku nebo zakysanou smetanu. Vše promícháme a je hotovo. Cizrnový salát je nejlepší vychlazený s čerstvou vekou nebo toustovým chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cizrnový salát s vejci a majonézou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena