Cizrnový krém se zázvorem

Polévka z cizrny, rajčat a bylinek. Recept na hustou polévku, která je opravdu sytá.


5.02x
75 min

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme doměkka. Rajčata nakrájíme na větší kostičky. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nastrouháme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji ve větším hrnci. Jakmile zezlátne, zaprášíme ji mletou paprikou a necháme ztmavnout. Přidáme uvařenou cizrnu, rajčata, zázvor, osolíme a zalijeme horkým vývarem.

Cizrnovou polévku necháme chvíli povařit a tyčovým mixérem rozmixujeme na hustý krém. Dochutíme bazalkou, podle chuti můžeme ještě zjemnit přidáním smetany.

Cizrnový krém se zázvorem podáváme s opečenými krutony a zdobíme lístkem čerstvé bazalky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnový krém se zázvorem

Zpět na recept