Cizrnová krémová polévka s ricottou

Recept na jemnou a krémovou polévku z cizrny.


3.73x
25 min

Ingredience

1 kspórek
1 baleníricotta
1 plechovkasterilovaná cizrna

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

podle potřeby

máslo
zeleninový vývar

na ozdobu

parmazán
čerstvé bylinky

Postup přípravy

Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cizrnu slijeme a připravíme si ostatní suroviny. Vývar použijeme nejlépe domácí.

V hrnci rozpustíme máslo a pórek osmahneme. Přidáme cizrnu, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a chvíli povaříme. Poté tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a po lžících přidáváme ricottu, dokud nebude mít krém požadovanou hustotu. Polévku dochutíme solí, pepřem a máme hotovo.

Cizrnovou krémovou polévku s ricottou podáváme ozdobenou hoblinkami parmazánu a čerstvou bylinkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnová krémová polévka s ricottou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena