Cizrna na italský způsob

Cizrnová polévka na italský způsob.


4.723x
45 min
7×

Ingredience

sůl
1 kscibule
2 ksrajče
1 ksmrkev
1 kspetržel
olivový olej
1 ksmenší celer
mletá pálivá paprika
90 gcizrna v syrovém stavu

Postup přípravy

Syrovou cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin. Do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody, soda zkrátí dobu namáčení. Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Zeleninu očistíme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme cizrnu a zalijeme vodou. Vaříme doměkka. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Cizrnu na italský způsob můžeme podávat samostatně nebo smícháme s těstovinami.
user-icon

autor zeleznak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrna na italský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena