Civáňov chléb

Další recept na chléb.


4.621x
120 min

Postup přípravy

Středně velké brambory dobře očistíme a ve vodě uvaříme doměkka. Po uvaření je sloupneme a jemně nastrouháme. Všechny suroviny (brambory, mouku, vodu, kmín, cukr, ocet a sůl s kvasnicemi) zpracujeme na těsto. Necháme vykynout asi 30 minut. Formu vymastíme, vysypeme moukou a vyplníme těstem. Civáňov chléb pečeme uprostřed vyhřáté trouby nastavené na maximální teplotu cca 15 minut, potom 45 minut při mírné teplotě a na závěr 5 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení občas civáňov chléb potíráme slanou vodou (na vytvoření kůrky). Civáňov chléb podáváme jako přílohu. Recept je na 1 bochník.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Civáňov chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena