Citrusový medový koláč

Tento lehký koláč se ještě horký po vytažení z trouby polévá medem a citronovou štávou. Můžeme ho podávat třeba jako zákusek k odpolednímu čaji.


3.139x
30 min

Postup přípravy

Dobře omytý citron ostrouháme a vymačkáme z něho šťávu.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč o průměru 23 cm vytřeme olejem a na dno položíme papír na pečení. Margarín a 3 lžíce medu dáme do rendlíku a zahříváme na velmi mírném ohni, dokud se nerozehřejí. Rendlík odstavíme. Lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek vmícháme do medové směsi zároveň s citronovou kůrou a mlékem.

Mouku prosejeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a vmícháme do směsi v rendlíku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v rendlíku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem.

Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbývající med a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme koláč vychladnout ve formě.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citrusový medový koláč

Zpět na recept