Citrusový medový koláč

Tento lehký koláč se ještě horký po vytažení z trouby polévá medem a citronovou štávou. Můžeme ho podávat třeba jako zákusek k odpolednímu čaji.


3.139x
30 min

Ingredience

2 ksbílek
1 kscitron
4 lžícemed
2 lžičkysezam
slunečnicový olej
1 hrnekhladká mouka
0.7 hrnkunízkotučné mléko
1.5 lžičkykypřicí prášek
0.5 lžičkymleté nové koření
0.3 hrnkunízkotučný margarín
0.5 lžičkysemolina

Postup přípravy

Dobře omytý citron ostrouháme a vymačkáme z něho šťávu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč o průměru 23 cm vytřeme olejem a na dno položíme papír na pečení. Margarín a 3 lžíce medu dáme do rendlíku a zahříváme na velmi mírném ohni, dokud se nerozehřejí. Rendlík odstavíme. Lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek vmícháme do medové směsi zároveň s citronovou kůrou a mlékem. Mouku prosejeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a vmícháme do směsi v rendlíku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v rendlíku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem. Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbývající med a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme koláč vychladnout ve formě. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citrusový medový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena