Citronové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

Recept na výborný sváteční moučník s příchutí citronu - ozdobený pudinkovým krémem, šlehačkou, máslovými sušenkami, citronovou polevou a želatinovými medvídky.


3.02x
45 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
200 gmáslo
1 kscitron
200 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
0 balíčkůkypřící prášek do pečiva

krém

500 mlmléko
40 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

poleva

2 lžícevoda
200 gcukr moučka
3-4 lžícecitronová šťáva

na potření

500 mlsmetana ke šlehání

na ozdobu

30 ksmáslové sušenky
želatinoví medvídci

Postup přípravy

Na třené těsto vyšleháme máslo dohladka pomocí šlehače při nejvyšší rychlosti. Postupně přidáváme cukr moučka a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne kompaktní krém. Potom postupně zašleháme vejce - každé vejce cca půl minuty.

Polohrubou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a při střední rychlosti vmícháme střídavě s citronovou šťávou po částech do máslového krému. Použijeme pouze takové množství citronové šťávy, aby připravené těsto ztěžka odkapávalo ze lžíce.

Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící plech (38 x 28 cm). Plech s těstem vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.

Krém si připravíme z pudinkového prášku, cukru a mléka podle návodu na obalu pudinku. Upečený koláč potřeme pudinkovým krémem a necháme dobře vychladnout. Šlehačku ušleháme do tuha, natřeme ji na ztuhlý pudink a poklademe máslovými sušenkami.

Na polevu rozmícháme cukr moučka, vodu a citronovou šťávu a máslové
sušenky potřeme polevou. Citronové řezy necháme minimálně 5 hodin uležet a nakonec dozdobíme podle fantazie želatinovými medvídky.

Citronové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou podáváme k různým příležitostem jako lahodný moučník s šálkem kávy nebo čaje.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou

Zpět na recept