Citronové kuře na špízu

Kuře s citronem po francouzsku. Tip na výborné grilování.


4.58x
25 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostičky 2 x 2 cm. Naložíme je do čerstvé bazalky a oregana, zalijeme olivovým olejem. Osolíme je a necháme asi dvě hodinky odstát, aby se kuře natáhlo chutí.

Mezitím vezmeme celý citron, oloupeme ho a nakrájíme na tenké plátky. Ty rozdělíme na čtvrtky.

Na špíz střídavě napichujeme kuře s citronem. Celé pak dáme na gril.

Citronové kuře na špízu je dobré před servírováním pokapat citronovou šťávou a olejem pro efekt. Přílohou je grilované rajče a francouzská bagetka s česnekovým nebo bylinkovým máslem. Citronové kuře na špízu podáváme teplé.
user-icon

autor Kocivava


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové kuře na špízu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská