Vaření.czReceptyCitronové brambory s kuřecím v bylinkovo-houskovém obalu

Citronové brambory s kuřecím v bylinkovo-houskovém obalu

Recept na zapékané citronové brambory s rozmarýnem a k tomu kuřecí plátky obalené v trojobalu, kde strouhanku nahrazuje houska s bylinkami.


3.02x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
1 snítkapažitka
1 kscitron
1 hrstmouka hladká
2 kskuřecí prsa
1 snítkačerstvý rozmarýn
1 kshouska nebo toastový chléb

podle chuti

sůl
bylinky

příloha

1 ksmalé brambory

Postup přípravy

Pečící nádobu vymažeme olivovým olejem. Bio citron, nebo citron s vydrbanou kůrou nakrájíme bez špiček na plátky cca půl cm. Dno nádoby poklademe citrony a na ně dáme na polovinu rozkrojené ranné brambory (menší, pokud máme větší brambory uděláme silnější plátky). Brambory posolíme, posypeme pažitkou a rozmarýnem. Citronové brambory pečeme na 180°C cca 45 min. (nebo do zezlátnutí brambor). Kuřecí maso obalíme v mouce, vejci a místo strouhanky použijeme toastový chléb nebo housky, nastrouhanou na hrubo na struhadle. Malou hrst bylinek (co zahrada či dům dá, např oregano, saturejka, bazalka...) posolíme a smícháme s houskou. Tuto "strouhanku" na maso rukama napevno přitlačíme a na malém množství rozpáleného oleje pečeme dozlatova.
user-icon

autor kara


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronové brambory s kuřecím v bylinkovo-houskovém obalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena