Vaření.czReceptyCitronová kuřecí kapsa na mrkvi

Citronová kuřecí kapsa na mrkvi

Sýrem plněné kuřecí kapsy, ke kterým nesmí chybět pečená zeleninová příloha. Recept lze využít i pro sváteční oběd či večeři.


4.746x
75 min
1×

Ingredience

6 plátkůslanina
30 gementál
30 gniva
2 kskuřecí prsa
5-6 ksvětší mrkev
0.5 ksbarevná paprika

podle potřeby

1 lžíceolej
2 lžícemáslo

podle chuti

oregano
dijonská hořčice
citronový pepř
bylinková sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a rozklepeme na tenký plát. Ten osolíme bylinkovou solí, opepříme citronovým pepřem a z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plát poklademe hranolek nivy a ementálu, přidáme proužek papriky (čerstvé či sterilované). Maso pečlivě zabalíme a vytvoříme tak kapsu, kterou spíchneme párátky. Kuřecí kapsu obalíme v proužcích slaniny a opět připevníme párátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Na pánvi rozehřejeme rovnou lžíci oleje a kuřecí kapsy osmahneme ze všech stran. Vyjmeme, do pánve přidáme kousek másla a vhodíme mrkev. Za občasného promíchání restujeme, až nám začne mrkvička pouštět vodu. Posypeme bylinkovou solí. Mrkev přesypeme i s výpekem do pekáčku, na to poklademe kuřecí kapsy, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut přikryté. Pak pokličku sejmeme a dopečeme do křupavé slaninové krustičky. Citronovou kuřecí kapsu dáme na talíře, obložíme mrkvičkou a podáváme. Kdo chce, přidá vařené brambory, hranolky nebo klidně i dušenou rýži.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citronová kuřecí kapsa na mrkvi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena