Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Vodu a cukr dáme do velkého rendlíku a na mírném ohni zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, odstavíme a roztok necháme vychladnout.
Do vychladlého cukerného roztoku přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, důkladně zamícháme a směs nalijeme do mělké nádoby, kterou je možné uložit do mrazničky. Mrazíme 2 hodiny.
Nádobu ponoříme na půl minuty do horké vody, zmrazenou hmotu vyklopíme do mixéru a rozmixujeme na krystalky. Naběračkou na zmrzlinu upravíme kopečky granity do misek, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů