Čirý zeleninový vývar

Základní recept pro mnoho polévkových receptů.


5.09x
35 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
petrželka
1 snítkatymián
2 voda
1 ksšalotka
5 kuličekpepř celý
2 ksvelká mrkev
2 kscelerová nať
1 listmalý bobkový list
1 kskořen petržele
1 kstenký pór
1 snítkaligurček

Postup přípravy

Mrkev a petržel očistíme, z póru odřízneme kořeny a zelený konec a umyjeme spolu s celerovými stonky. Zeleninu a neoloupanou šalotku nakrájíme na kousky a na horkém oleji opražíme. Osolíme, přidáme bylinky, koření a zalijeme vodou. Na silném ohni uvedeme do varu, potom teplotu snížíme a pomaly vaříme asi 45 minut. Výva přecedíme, ale nevytláčíme. Tip: Takto připravený vývar je ideální základ pro mnoho polévkových receptů. Oplatí se uvařit hned větší množství a po porcích zamraziť. Tak máme vždy připravený lahodný aromatický vývar. Pokud vývar se zeleninou rozmixujeme, získáme výbornou zeleninovou polévku, kterou můžeme zjemnit smetanou nebo olivovým olejem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čirý zeleninový vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena