Špagety (musí to být ty slabé) uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka. Dobře omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky - použijeme pouze tvrdé řapíky.
Uvařené a scezené špagety zprudka opečeme na oleji a dáme stranou. Potom opět zprudka opečeme maso, přidáme pórek, žampiony a řapíky z čínského zelí. Lehce orestujeme, přidáme opečené špagety a ústřicovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
Čínské nudle s kuřecím masem můžeme ihned podávat jako hlavní chod.
Recept je zde téměř 5 let, plus téměř půl roku jsem čekal, než ho admin zveřejnil. V té době se čínské nudle dali těžko sehnat, proto ty špagety. Dnes už je samozřejmě výběr z několika druhů.
hespa
čínské nudle
Instantní čínské nudle se nevaří, jen se spaří vařící vodou.
Do vařící vody vhodit a vypnout, cca po 5 min. scedit .
Jiný způsob - do misky připravíme nudle a zalijeme vařící vodou, také asi na 5 minut. Je dobré je ozkoušet, nezapomeňte, že se ještě smaží, aby se nerozpadly.
Takhle se vaří - nevaří i nudle rýžové.
hespa
čínské nudle
Instantní čínské nudle se nevaří, jen se spaří vařící vodou.
Do vařící vody vhodit a vypnout, cca po 5 min. scedit .
Jiný způsob - do misky připravíme nudle a zalijeme vařící vodou, také asi na 5 minut. Je dobré je ozkoušet, nezapomeňte, že se ještě smaží, aby se nerozpadly.
Takhle se vaří - nevaří nudle rýžové.
Ústřicová omáčka
Myslím že není problem ustřicovou omáčku kdekoliv koupit, takže bych ji níčím nenahrazoval.