Čínské nudle s hovězím masem

Jednoduchý recept pro náročné.


3.0825x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžíceolej
5 lžicvermut
1 ksmenší cibule
2 lžícesójová omáčka
400 grýžových nudlí (těstovin)
400 gmaso na svíčkovou
1 ksřapík celeru
10 ghub (jidášovo ucho)
2 dlčínský vývar (kari pasta + rybí omáčka)

Postup přípravy

Nudle uvaříme, scedíme je a uložíme na teplé místo.

Mezitím vložíme do vlažné vody houby a necháme je asi 5min změknout. Ve vysoké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olej, přidáme na jemné proužky nakrájené maso a osmahneme ho ze všech stran dohněda.
Pak vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájený celer, prolisovaný česnek, zalijeme vínem a minutu podusíme. Pak přidáme předem namočené houby, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a na mírném ohni prohřejeme krátce pod pokličkou. Ochutíme sojovou omáčkou a můžeme podávát.

Foto: www.profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské nudle s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.