Čínská čajová vejce

Vejce vařená se sojovou omáčkou, badyánem a čajem. Čínské tradiční jídlo.


3.01311x
160 min
1×

Postup přípravy

Vařte vejce 20 minut na mírném plameni. Pak je nechejte v mírném ohni vychladnout. Skořápky LEHCE nakřápněte, aby napraskaly, ale skořápky neloupejte. Vejce vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte sojovou omáčku, sůl, badyán a čaj. Pak znovu uveďte do varu a nechejte povařit 1 1/2 až 2 hodiny povařit. Průběžně kontrolujte, zda jsou vejce ponořená. Ve stejné vodě nechejte vejce do rána vychladnout. Nakonec odstraňte skořápky. Vejce budou mít na povrchu čárky jakoby byly samy popraskané. Podávejte rozkrojená s jinými chody jídla.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínská čajová vejce

Zpět na recept