Čína z květáku

Recept na pikantní pokrm připravený z květáku.


4.08x
35 min
1×

Ingredience

0.5 kspórek
1 kskvěták
20 dkganglická slanina
1 kspaprika červená
1 ksčervená cibule

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

směs

2 ksvejce
2 lžícesolamyl
1 lžičkakoření Gyros
4 lžícesójová omáčka

Postup přípravy

Menší květák rozdělíme na růžičky a krátce povaříme. Květák povaříme opravdu jen krátce, nemá být moc měkký. V misce smícháme sójovou omáčku, koření na gyros, solamyl a dvě vejce. Květák obalíme ve směsi. Cibuli, papriku a pórek nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme také na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou anglickou slaninu, přidáme květák a zeleninu. Zprudka opékáme, až květák zezlátne, trošku podlijeme vodou, zakápneme sójovou omáčkou a jen krátce prohřejeme. Čínu z květáku podáváme samotnou nebo pro větší jedlíky s pečivem či brambory.
user-icon

autor lumik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čína z květáku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena