Čína z kuřecích jater

Recept na rychlý oběd z vnitřností.


4.431x
35 min
4×

Ingredience

omáčka

8 stroužkůčesnek
sůl
1 kspórek
vegeta
4 lžícesójová omáčka
4 ksjarní cibulka
mletý zázvor
500 gdrůbeží játra

podle potřeby

olej
1 lžícesolamyl
2 lžícevoda

Postup přípravy

Kuřecí játra si nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky. Zalijeme je asi dvěma lžícemi vody a jednou lžící solamylu. Pořádně promícháme. Nakrájíme si jeden pórek na tenké proužky nebo na kolečka, jak chceme. Jarní cibulku nebo klasickou cibuli na tenké plátky a česnek též na plátky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme játra, která na prudkém ohni a za častého míchání orestujeme. Když se játra oddělí od sebe, přidáme pórek, cibuli a podlijeme trochou vody. Ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a špetkou mletého zázvoru. Můžeme přidat i špetku cukru nebo ústřicovou omáčku, když bychom to chtěli trochu orientálně. Ke konci vaření přidáme na plátky nakrájený česnek, který už jen krátce podusíme, aby zůstal napůl syrový. Čínu z kuřecích jater podáváme s rýží, rýžovými nudlemi. Ale báječně chutná i s vařenými brambory, hranolky či americkými brambory.
user-icon

autor Štička

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čína z kuřecích jater

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena