Čína z kuřecích jater

Recept na rychlý oběd z vnitřností.


4.431x
35 min
4×

Postup přípravy

Kuřecí játra si nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky. Zalijeme je asi dvěma lžícemi vody a jednou lžící solamylu. Pořádně promícháme. Nakrájíme si jeden pórek na tenké proužky nebo na kolečka, jak chceme. Jarní cibulku nebo klasickou cibuli na tenké plátky a česnek též na plátky.

Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme játra, která na prudkém ohni a za častého míchání orestujeme. Když se játra oddělí od sebe, přidáme pórek, cibuli a podlijeme trochou vody. Ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a špetkou mletého zázvoru. Můžeme přidat i špetku cukru nebo ústřicovou omáčku, když bychom to chtěli trochu orientálně.

Ke konci vaření přidáme na plátky nakrájený česnek, který už jen krátce podusíme, aby zůstal napůl syrový.

Čínu z kuřecích jater podáváme s rýží, rýžovými nudlemi. Ale báječně chutná i s vařenými brambory, hranolky či americkými brambory.
user-icon

autor Štička


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čína z kuřecích jater

Zpět na recept