Vaření.czReceptyCikánský řízek z vepřového bůčku

Cikánský řízek z vepřového bůčku

Dobrý řízek připravený z libového bůčku. Recept pro mlsouny, kterým nevadí trochu tučného masa.


5.07x
25 min

Ingredience

60 dkgvepřový bůček

na potření

8 stroužkůčesnek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

na obalení

2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, naklepeme, osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Máme-li čas, necháme řízky odležet v lednici zabalené v alobalu. Řízky obalíme v klasickém trojobalu (vejce, mouka, strouhanka) a pomalu smažíme na oleji nebo sádle do pěkné světle hnědé barvy. Cikánský řízek z vepřového bůčku podáváme jako chutný hlavní chod s přílohou stejnou jako ke klasickým řízkům - brambory, bramborová kaše, bramborový salát nebo pečené brambory.
user-icon

autor Sopťa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cikánský řízek z vepřového bůčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena