Cikánský řízek z vepřového bůčku

Dobrý řízek připravený z libového bůčku. Recept pro mlsouny, kterým nevadí trochu tučného masa.


5.07x
25 min

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, naklepeme, osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Máme-li čas, necháme řízky odležet v lednici zabalené v alobalu.

Řízky obalíme v klasickém trojobalu (vejce, mouka, strouhanka) a pomalu smažíme na oleji nebo sádle do pěkné světle hnědé barvy.

Cikánský řízek z vepřového bůčku podáváme jako chutný hlavní chod s přílohou stejnou jako ke klasickým řízkům - brambory, bramborová kaše, bramborový salát nebo pečené brambory.
user-icon

autor Sopťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánský řízek z vepřového bůčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká