Cibulový koláč z Francie

Recept na cibulový koláč z francouzské kuchyně. Vydatné hlavní jídlo pro 2 - 3 osoby. Niva lze vynechat.


3.194x
90 min

Ingredience

sůl
sezamové semínko

nádivka

2 ksvejce
50 gmáslo
150 mlvoda
50 gniva
8-10 lžicsmetana ke šlehání
3-4 kscibule (velká)
mletý černý pepř
strouhaný muškátový oříšek

těsto

100 gmáslo
3 lžícevoda
200 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto na koláč. Na vál prosejeme mouku, přidáme vychlazené tuhé nasekané máslo a sůl. S vodou zaděláme na tužší hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30 minut odležet.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Zalijeme trochou vody a v hrnci necháme provařit až do úplného odpaření vody. Potom cibuli osolíme, opepříme, přidáme na špičku nože strouhaného muškátového oříšku a necháme vychladnout.

Vychladlou cibulku promícháme s máslem, nivou (na kostičky),smetanou, a rozšlehaným vejcem. Na mírném ohni asi 5 minut zahříváme za stálého míchání.

Těsto vyválíme na oválný plát silný asi 4 milimetry. Plát přeneseme do koláčové formy a na okrajích dobře přitiskneme. Těsto ve formě pokryjeme rovnoměrnou vrstvou cibulové náplně.

Nakonec koláč zasypeme sezamovým semínkem a v horké předehřáté troubě pečeme asi 35 minut.

Podáváme ještě horké.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový koláč z Francie

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.