Cibulový koláč se žampiony

Recept na cibulový koláč se žampiony inspirovaný švýcarskou a francouzskou kuchyní.


4.210x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme křehké těsto. Hladkou mouku osolíme špetkou soli, přidáme máslo a zhruba 4 lžíce studené vody. Vše zpracujeme v těsto, které uložíme do chladu.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo. Vložíme cibuli, 2 lžičky tymiánu, lžičku cukru, osolíme a opepříme. Dusíme 10 minut. Mezitím si očistíme žampiony, nakrájíme je na plátky a slaninu na kostičky. Přidáme k cibuli a podusíme dalších 10 minut. Nastrouháme si goudu a vmícháme spolu se zakysanou smetanou do cibulové náplně.

Formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vyložíme těstem a předpečeme pár minut ve vyhřáté troubě na 200 °C, dokud nechytne bělavou kůrku. Poté jej vytáhneme a naplníme cibulovou směsí. Cibulový koláč vložíme zpět do trouby a při 180 °C pečeme dalších 40 minut.

Cibulový koláč se žampiony podáváme ještě teplý.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový koláč se žampiony

Zpět na recept