Cibulový dip

Snadný recept na dobrý dip k zelenině a masu.


5.06x
60 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme nakrájenou cibuli a na mírném ohni opékáme asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu.

Poté vlijeme balsamikový ocet a worchestrovou omáčku. Vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím našleháme smetanový sýr, smetanu a majonézu. Majonézu lze nahradit bílým jogurtem. Vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a minimálně 2 hodiny chladíme.

Cibulový dip podáváme k různě upravené zelenině a masu. Můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.
user-icon

autor Dandy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový dip

Zpět na recept