Cibulové vepřové řízky naruby

Rychlá vepřová dobrota podle osvědčeného a snadného receptu. Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas.


2.39x
60 min

Ingredience

0.5 kgcibule
2 kelímkysmetana ke šlehání
1 kgvepřová kýta
0.5 kgsterilovaná kapie

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

2 ksvejce
0.5 kgstrouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Strouhanku do masa prostě vboucháme a poté obalíme řízky v rozšlehaných vejcích. Obalené řízky dáme hned do rozpáleného oleje a prudce z obou stran osmahneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymazaný plech poklademe půlkou nakrájené cibule. Na cibuli klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule a přidáme sterilovanou kapii. Místo kapie můžeme přidat například žampiony nebo i jinak obměnit. Vše nakonec zalijeme smetanou ke šlehání. Řízky s cibulí zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C. Cibulové vepřové řízky naruby můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.


Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček


Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.


Pečeme


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulové vepřové řízky naruby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena