Rychlá vepřová dobrota podle osvědčeného a snadného receptu. Je to sice kalorická bomba, ale jednou za čas.
0.5 kg | cibule |
2 kelímky | smetana ke šlehání |
1 kg | vepřová kýta |
0.5 kg | kapie sterilovaná |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na obalení | |
2 ks | vejce |
0.5 kg | strouhanka |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Strouhanku do masa prostě vboucháme a poté obalíme řízky v rozšlehaných vejcích. Obalené řízky dáme hned do rozpáleného oleje a prudce z obou stran osmahneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymazaný plech poklademe půlkou nakrájené cibule. Na cibuli klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule a přidáme sterilovanou kapii. Místo kapie můžeme přidat například žampiony nebo i jinak obměnit. Vše nakonec zalijeme smetanou ke šlehání. Řízky s cibulí zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C. Cibulové vepřové řízky naruby můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor babička Jarunka69
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena