Cibulová polévka s brynzou

Slavnostní polévka s chutí vína, doplněná o zapečený sýr.


3.232x
120 min

Ingredience

1 lvoda
150 gbrynza
100 mlbílé víno
3 ksvelká cibule
1 kostkazeleninový bujón
1 svazekmladá cibulka
2-3 ksbílá houska

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme dozlatova na pánvi. Podlijeme bílým vínem a necháme povařit. Přilijeme vodu, kostku bujónu, osolíme, opepříme a necháme povařit.

Houstičky si nakrájíme na plátky, lehce opečeme v toastovači (nasucho).

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Do misek nalejeme polévku, zasypeme cibulkou a přiložíme plátek housky na něž položíme tři kopečky brynzy.

Zapečeme v předehřáté troubě a jarní cibulovou polévku s vínem a brynzou můžeme zatepla podávat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulová polévka s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.