Vaření.czReceptyCibule plněná drůbežími játry

Cibule plněná drůbežími játry

Cibule plněné pikantními jatýrky, bylinkovým tvarohem a sypané řeřichou.


4.413x
45 min

Ingredience

2 ksžloutek
300 gjátra
8 ksvětší cibule
1 konzervakonzervovaná rajčata
1 ksvetší kyselejší jablko
1 kelímekbylinkový tvaroh (velký)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika

na ozdobu

1 svazekřeřicha

na potření

tuk

Postup přípravy

Cibule oloupeme a vydlabeme, necháme jen 1cm silné stěny. Poté je ve vroucí osolené vodě vaříme 8 minut a necháme je okapat. Játra (drůbeží, krůtí) nakrájíme na kostičky a opečeme je na rozpáleném oleji. Přebytečný olej slijeme, játra osolíme a opepříme. Jablku vykrojíme jádřinec a nakrájíme ho na kostičky. Tvaroh (alespoň 60% tuku v sušině) utřeme se žloutky, Přidáme játra i jablko a podle chuti osolíme a opepříme. Játrovou směsí naplníme cibule. Rajčata propasírujeme a smícháme s vydlabanou cibulovou dření. Směs rozložíme do tukem vymazaného pekáčku, osolíme a poprášíme paprikou. Na směs rozložíme cibule a v předehřáté troubě pečeme zprudka asi 15 minut na 200 °C. Řeřichu nasekáme nadrobno a jednotlivé porce před servírováním posypeme. Cibule plněné drůbežími játry podáváme s bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cibule plněná drůbežími játry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena