Cibulačka

Cibulová polévka s chlebem a ementálem.


3.1218x
30 min

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Česnek prolisujeme, nebo nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Přilijeme masový vývar a víno. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a vaříme dalších 10 minut.

Krajíce chleba zbavíme kůrky a nožem vytvarujeme ovály o velikosti misek, do kterých se polévku chystáme podávat. Chléb opečeme z obou stran.

Hotovou cibulačku rozléváme do šálků, přeložíme chlebem a zasypeme sýrem. Polévka ještě není hotová. Takto připravené šálky vložíme do horkovzdušné nebo mikrovlnné trouby a několik minut zapékáme.

Cibulačku ihned podáváme a dáváme pozor, protože šálky budou horké.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulačka

Zpět na recept