Cibulačka s vejcem

Recept na staročeskou polévku.


4.414x
20 min
6×

Ingredience

sůl
2 ksvejce
1 kscibule
1 lžícesádlo
1 lvoda
100 ghrubá krupice

Postup přípravy

Připravíme si suroviny - vodu, velkou cibuli, sádlo, sůl, krupici, vejce. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli. Zalijeme ji vodou a 10 minut vše povaříme. Krupici osmažíme na suché pánvi dorůžova, přidáme do polévky a 5 minut povaříme. Cibulačku okořeníme podle chuti a zalijeme rozkvedlaným vejcem. Cibulačku s vejcem již jen krátce povaříme, než se vejce srazí. Cibulačku s vejcem podáváme s čerstvým pečivem. Vegetariáni použijí místo sádla olej.
user-icon

autor Božulka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cibulačka s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena