Vaření.czReceptyCibulačka s opečenou bagetkou

Cibulačka s opečenou bagetkou

Polévka, která neodolatelně voní i chutná.


4.25x
60 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kgcibule
8 plátkůbageta
3 lístkybobkový list
2 lžícesekaná petrželka
1 lzeleninový vývar
150 mlsuché bílé víno
2 snítkyčerstvý tymián
1 lžícetřtinový cukr
100 gstrouhaný ementál

podle chuti

sůl a pepř

Postup přípravy

Většinu másla rozehřejeme v hrnci. Přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, cukr a tymián. Osolíme a opepříme a na mírném ohni smažíme za občasného míchání 40 min. Cibule zhnědne, změkne a zkaramelizuje. Zalijeme vínem, zvýšíme plamen a necháme prudce vařit, dokud nevyprchá alkohol a tekutina se nezredukuje na polovinu. Do hrnce vlijeme vývar, plamen opět snížíme a pod pokličkou vaříme cca 20 min. Rozpálíme gril na teplotu 250°C. Večky potřeme zbylým máslem a vložíme pod gril, dokud nezezlátnou. Posypem je sýrem a vrátíme pod gril, aby se sýr rozpustil. Polévku servírujeme ozdobenou večkami a posypanou nasekanou petrželkou.
user-icon

autor Iw


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulačka s opečenou bagetkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena