Cibulačka na víně

Cibulovou polévku s kuřecím vývarem podáváme s topinkami a strouhaným sýrem.


4.621x
30 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 ksbadyán
2 kuličkynové koření
150 mlbílé víno
6 ksstředně velká cibule
1 lsilný kuřecí vývar

podle chuti

sůl
6 kuličekčerný pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

příloha

strouhaný parmazán
topinky s česnekem

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle orestujeme cibuli do světle žluté barvy, potom přidáme plátky česneku. Asi po jedné minutě vše zalijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno zcela neodpaří. Potom přilijeme silný kuřecí vývar, přidáme všechno koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Polévku můžeme jemně zahustit kouskem másla, které obalíme v hladké mouce a 1 minutu v polévce povaříme. Cibulačku na víně podáváme se strouhaným parmazánem a chlebovými topinkami, potřenými česnekem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulačka na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena