Chuťovky z hermelínu

Hermelínové dortíčky s ořechy, pomerančovou kůrou a ozdobené kouskem ovoce. Chuťovka k červenému vínu.


4.313x
30 min
1×

Postup přípravy

Ze středně zralého hermelínu ukrojíme asi 1 cm pod okrajem něco jako víčko a odložíme ho stranou. Opatrně vydlabeme vnitřek sýru, dáme do misky a spolu s máslem, ořechy a pomerančovou kůrou důkladně promícháme. Tuto hmotu pak dáme zpět do hermelínové mističky, přikryjeme odloženým víčkem a důkladně zabalíme do alobalu. Hermelínový dortíček necháme 2 - 3 dny v ledničce uležet. Před podáváním krájíme malé dortíčky, které ozdobíme čerstvým ovocem. Dobrý je ananas, broskev, jahoda, vlastně téměř jakékoliv ovoce podle chuti. Hermelínové dortíčky jsou výbornou chuťovkou hlavně k červenému vínu.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chuťovky z hermelínu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena