Chuťovky z hermelínu

Hermelínové dortíčky s ořechy, pomerančovou kůrou a ozdobené kouskem ovoce. Chuťovka k červenému vínu.


4.313x
30 min
1×

Postup přípravy

Ze středně zralého hermelínu ukrojíme asi 1 cm pod okrajem něco jako víčko a odložíme ho stranou.

Opatrně vydlabeme vnitřek sýru, dáme do misky a spolu s máslem, ořechy a pomerančovou kůrou důkladně promícháme. Tuto hmotu pak dáme zpět do hermelínové mističky, přikryjeme odloženým víčkem a důkladně zabalíme do alobalu. Hermelínový dortíček necháme 2 - 3 dny v ledničce uležet.

Před podáváním krájíme malé dortíčky, které ozdobíme čerstvým ovocem.
Dobrý je ananas, broskev, jahoda, vlastně téměř jakékoliv ovoce podle chuti.

Hermelínové dortíčky jsou výbornou chuťovkou hlavně k červenému vínu.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chuťovky z hermelínu

Zpět na recept