Chutný pstruh na másle

Jednoduše připravená ryba. Pstruh podle receptu, který zvládne každý, ale na chuti mu to neubere.


4.584x
30 min
7×

Postup přípravy

Vykuchané, dobře umyté a důkladně osušené ryby o hmotnosti á 250 gramů dobře pokapeme zevnitř i zvenku čerstvě vymačkanou citronovou štávou.

Ryby ze všech stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. S pstruhy zatřepeme, aby opadala přebytečná mouka.

Ve vhodné pánvi na ryby nejprve pstruha zprudka orestujeme na másle z každé strany, poté přikryjeme a pomalu dusíme 15 - 20 minut.

Chutné pstruhy na másle upravíme na talíře a podáváme nejlépe s bramborovou přílohou, dozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a měsíčkem citronu. Chutného pstruha na másle si můžeme podle libosti připravit i na Vánoce.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný pstruh na másle

Zpět na recept