Chutný luštěninový salát

Tento rychlý salát ocení jak vegetariáni, tak i ostatní, které omrzelo jíst každý den maso. Luštěniny by měly být ve vašem jídelníčku zařazeny každý týden, protože obsahují hodně bílkovin a vlákniny.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu na obalu. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli (nahrubo či najemno podle chuti). Až se bulgur uvaří, scedíme a smícháme ve větší míse s nakrájenou cibulí, čočkou z konzervy (nutno vylít z konzervy vodu) a s červenými fazolemi a kukuřicí z konzervy (stejně tak u obou vylít vodu). Přidáme mix salátů, opět dle chuti.

V menší misce si připravíme zálivku. 2 lžíce vinného octa nalijeme do misky, osolíme a opepříme (raději méně, můžeme ještě dochutit, až bude hotová). Přidáme 1-2 lžičky medu, mícháme metličkou. Pomaličku naléváme 100 ml olivového oleje a přitom mícháme metličkou. Ochutnáme, popřípadě přidáme sůl nebo pepř. Zálivka by měla být lehce nakyslá a zároveň nasládlá, lehce hustá.

Další krok je nalít zálivku do salátu a zamíchat.

Vezmeme uzený tempeh a ohřejeme na páře, nakrájíme na plátky a položíme na připravený salát.

Tip: Množství všech ingrediencí až na vinný ocet a olivový olej je zcela podle vaši chuti, můžete dát více nebo méně než udávám v receptu.
Tohle množství vám vyjde na dvě menší porce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutný luštěninový salát

Zpět na recept