Chutney z kaki

Recept na chutné chutney připravené z kaki, cibule a kapie, okořeněné kořením garam masala.


5.04x
45 min

Ingredience

3 lžíceolej
2 lžícezázvor
1 hrstořechy
2 dlananasový džus
1 ksčervená kapie
1 dlvinný ocet
4 lžícetřtinový cukr
1 ksčervená cibule
1.5 lžícegaram masala
2 kgkaki Persimon Bouquet

podle chuti

sůl
chilli koření

Postup přípravy

Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a kapii očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V rendlíku rozehřejeme tuk a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii a restujeme 2 minuty. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a necháme jej odpařit. Nakonec vložíme kaki a vaříme další minutu. Zalijeme džusem, přidáme koření a lehce osolíme. Vaříme cca 30 minut, až se tekutina odpaří. Chutney z kaki odstavíme z ohně a smícháme s opraženými nasekanými ořechy. Vhodné jsou například makadamové ořechy. Chutney z kaki můžeme podávat k různým úpravám masa, kterým dodá výraznější chuť.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chutney z kaki

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena