Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a pokrájíme nebo protlačíme přes mřížku na malé kostičky. Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kousky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Cibuli s anglickou slaninou osmažíme, přidáme povařené uzené maso a ještě chvíli podusíme. Na pokrájené brambory dáme osmaženou směs, osolíme a opepříme. Do hrnku vlijeme smetanu Alpro, přidáme 3 vejce a trochu mléka. Potom vše rozšleháme a vlijeme na připravenou směs. Nakonec bramborovou směs posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme trochou rozpuštěného másla.
Bramborovou směs dáme zapéct do předehřáté trouby.
Chutnější francouzské brambory podáváme teplé jako hlavní chod.
Tuto rychlovku dělám často,ale pokaždé trochu jinak.Stejný recept a vylepšuji různýma ingrediencema.Pokaždé je to jinak chuťově dobré.Dnes jsem navíc přidal oregano,kardamom,krapet goji, pampeliškové kapari a na drobno nasekané doma pěstované chilli papričky.Posílám fotografii porcičky těchto pikantních brambor....///