Vaření.czReceptyChutné lasagne s mletým masem a bešamelem

Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem

Moc dobrý recept na přípravu chutných těstovin s mletým masem a bešamelem.


4.122x
35 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
300 mlvývar
3 lžícemáslo
1 kscibule
200 geidam
250 glasagne
2 lžícehladká mouka
400 gmleté maso
1 špetkamletý černý pepř
1 plechovkakonzervovaná rajčata
300 mlAlpro Cuisine

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé maso si nejlépe umeleme doma nebo poprosíme řezníka, ať nám semele to, co si vybereme, třeba směs z kuřete a krůty. Maso můžeme obměňovat podle chuti. Mleté maso osolíme, opepříme a bez tuku osmahneme na pánvi. Postupně k masu přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem. Po chvíli dušení přidáme také rajčata z plechovky a dusíme. Koření můžeme přidávat podle chuti. Kdo má rád pikantní, může přidat k masu chilli papričku. Z másla a mouky si připravíme jíšku a přidáme k ní vývar i Alpro smetanu a dobře vymícháme, abychom neměli v bešamelu hrudky. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra. Do vymazaného pekáče klademe vrstvy lasagní proložené masem s omáčkou, poslední vrstvu posypeme sýrem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut zakryté a pak 10 minut v odkrytém pekáči. Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem podáváme teplé jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Eva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena