Chutné hovězí maso se zeleninou

Velice jednoduchý, chutný a dietní recept, který zvládne i začátečník.


5.08x
120 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 ksceler
1 kspórek
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 lžícekřen
3 kuličkynové koření
5 kuličekcelý pepř
1 kghovězí maso
1 lžičkamletý černý pepř

příloha

1 kgbrambory

na ozdobu

1 miskapažitka

Postup přípravy

Hovězí maso zadní (může být i krk) omyjeme a osolíme a opepříme. Kdo koření nemůže, ochutí si jen vodu, ve které se maso bude vařit. Postavíme si hrnec se studenou vodou, přidáme celý pepř, sůl, nové koření, bobkový list, česnek, celou mrkev a petržel a vložíme maso do hrnce.

Cibuli i se slupkou rozkrojíme na dvě půlky a řezem opečeme na suché pánvi do tmava. Opečenou cibuli přidáme k masu a vývar poté bude mít krásnou zlatou barvu. Hovězí maso vaříme do úplného změknutí. Maso by se mělo rozpadat, vše záleží na stáří a kvalitě masa.

Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, petržel, celer a pórek očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle. Nakrájenou zeleninu lehce osmahneme na lžíci másla (dietáři dusí jen na vodě) a zalijeme trochou vývaru z masa. Dusíme jen pár minut, zelenina se jinak rozvaří.

Uvařené maso opatrně ostrým nožem nakrájíme na plátky, přendáme na teplý talíř. Na maso navrstvíme hotovou zeleninu a zalijeme lehce vývarem z masa. Hotový pokrm dozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.

Chutné hovězí maso se zeleninou podáváme s vařenými brambory ozdobenými nasekanou pažitkou.
user-icon

autor kamilvolny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutné hovězí maso se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká