Chutné houby z lesa

Recept na zapečené kloboučky bedel, růžovek a žampionů, chutnají nejlépe podávané s bramborem a okurkou.


5.03x
120 min

Ingredience

2 ksvejce
2 lžícepetrželka
2-3 kscibule
0.5 hrnkusmetana
1 ksklobása
100 gsýr
750 ghouby
3 lžícebílé víno
100 ganglická slanina
0.5 lžičkycitronová šťáva

podle potřeby

olej
strouhanka
máslo na vymazání

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kloboučky žampionů, bedel, růžovek očistíme a prudce osmahneme z obou stran na oleji. Pak je vyskládáme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Houby osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou.

Na zbylém oleji osmahneme na kolečka pokrájené cibule, přidáme nožičky hub a anglickou slaninu, obojí nakrájené na malé kousky, osmahneme, podlijeme bílým vínem a povaříme. Pak dochutíme vegetou, citronovou šťávou a touto směsí pokryjeme houbové hlavičky. Na každou dáme kolečko klobásy. Zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Chutné houby z lesa posypeme strouhaným sýrem podle chuti - niva, parmazán a podobně.

Houbovou směs pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

Chutné houby z lesa podáváme s vařenými brambory a okurkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutné houby z lesa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká