Chutná jablková buchta

Rychlý recept na výbornou buchtu s nastrouhanými jablky, která zůstane dlouho vláčná.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Vejce umícháme v míse s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vmícháme mouku, nastrouhaná jablka, prášek do pečiva a trochu mleté skořice. Jablek můžeme dát i víc, než je uvedeno. Já dávám od oka, kolik mě napadne (5 - 6 menších jablek), nevadí to a nijak to neovlivní výsledek.

Těsto nalijeme do formy různého tvaru (bábovka, srnčí hřbet apod.), nebo jen na plech. Já mám nejraději rozdělávací formu na dort, ve které je taková ta vložka na bábovku s dírou uprostřed.

Jablkovou buchtu pečeme do zezlátnutí v troubě při 180 °C. Korpus vyzkoušíme špejlí, jestli je buchta dost propečená. Těsto se po zapíchnutí nelepí na špejli.

Chutná jablková buchta je rychlá a dlouho vydrží vláčná, pokud se tedy hned jako u nás nezbaští.
user-icon

autor Marfuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutná jablková buchta

Zpět na recept