Chutná cuketová nádivka

Recept na chutnou nádivku z cukety, kterou můžeme plnit pečenou drůbež, různé masové rolky a rolády. Cuketová nádivka je výborná za tepla i za studena, může se upéct samostatně a podávat jako příloha.


3.014x
75 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
4 ksvejce
1 kscibule
800 gcuketa
4 ksvčerejší žemle

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř
sušená majoránka

podle potřeby

strouhanka
slunečnicový olej
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. K cuketě přidáme ve vodě namočené a dobře vymačkané žemle, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli na jemno, osolíme, výrazně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a majoránkou, přidáme vejce a promícháme. Zahustíme moukou a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla tvarovatelná hmota, necháme odpočinout při pokojové teplotě.

Pekáč vymastíme sádlem anebo olejem, v pekáči rovnoměrně rozetřeme připravenou cuketovou nádivku, povrch polijeme olejem, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 až 50 minut, dokud nebude povrch do křupava a nedosáhne pěknou zlato-červeno-hnědou barvu.

Upečenou cuketovou nádivku pokrájíme na kostky a můžeme podávat jako samostatné jídlo se sezónní zeleninou, ale také jako přílohu k pečenému masu či k různým zeleninovým omáčkám. Výborně chutná za tepla i na studena. Cuketovou nádivkou plníme drůbež, kterou budeme péct, různé masové rolky a masové rolády.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutná cuketová nádivka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena