Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku.
Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem, nahoru nastrouháme jablka, přisladíme podle jejich kyselosti, posypeme zlehka skořicí a a nakonec posypeme drobenkou.
Buchtu s jablky pečeme ve vyhřáté troubě do světle hněda. Druhá varianta je, že místo jablek mírně vtlačíme do těsta půlky vypeckovaných švestek, pocukrujeme a posypeme skořicí a znovu nahoru drobenka. Obě varianty jsou výborné, zvlášť druhý den, kdy se ovoce odleží a buchta zvlhne.
Buchtu s jablky nakrájíme a můžeme podávat.