Chutná buchta s jablky

Výborná buchta na plechu se strouhanými jablky nebo se švestkami.


4.715x
35 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Z bílků ušleháme sníh, který lehce vmícháme do těsta. Z másla, mouky a cukru si připravíme drobenku.

Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem, nahoru nastrouháme jablka, přisladíme podle jejich kyselosti, posypeme zlehka skořicí a a nakonec posypeme drobenkou.

Buchtu s jablky pečeme ve vyhřáté troubě do světle hněda. Druhá varianta je, že místo jablek mírně vtlačíme do těsta půlky vypeckovaných švestek, pocukrujeme a posypeme skořicí a znovu nahoru drobenka. Obě varianty jsou výborné, zvlášť druhý den, kdy se ovoce odleží a buchta zvlhne.

Buchtu s jablky nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Pájina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chutná buchta s jablky

Zpět na recept