Chudé halušky s kysaným zelím

Velmi rychlý a levný recept na teplý oběd nebo večeři.


3.377x
60 min

Postup přípravy

Do mísy vlijeme vodu, osolíme a rozkvedláme vejce postupně přidáváme mouku. Vymícháme hladké těstíčko.

V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přes síto na halušky do vody tvoříme halušky. Vaříme je, než vyplavou na povrch. Uvařené halušky vyjmeme, případně propláchneme.

Mezitím si kysané zelí podle chuti propláchneme a překrájíme.

V hrnci rozpálíme olej a vložíme zelí a smažíme, dokud zelí nezesklovatí. Pak je osolíme, osladíme a přidáme sladkou mletou papriku. Zelí už jen krátce osmahneme.

Nakonec chudé halušky smícháme se zelím a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chudé halušky s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.