Chřestový chléb

Vyzkoušejte recept na chleba s chřestem.


3.04x
160 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžičkasůl
0.5 kostkydroždí
250-270 mlvlažná voda
50 gvlašské ořechy
2.5 sklenicepšeničná mouka
100 gstrouhaný parmezán
6-7 kszelený chřest
0.5 sklenicešpaldová mouka

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Chřest blanšírujeme ve vařící vodě tak, aby zůstal napůl tvrdý. 3 kousky si odložíme na dekoraci, zbytek nakrájíme na kostičky. Ve větší sklenici s vodou rozmícháme kvasnice a necháme je stát asi 5 minut. Množství vody se řídí dle kvality mouky, někdy je třeba méně, někdy více vody. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do kterého vlijeme kvasnice. Propracujeme těsto. Přidáme sůl a olej a znovu propracujeme. Pak přidáme nakrájený chřest, ořechy a polovinu nastrouhaného parmezánu. Z těsta vytvoříme kouli a necháme na teplejším místě přikryté asi 2 hodiny. Troubu vyhřejeme na 200 °C. Z těsta uděláme bochánek, dáme na vymazaný plech, nahoru vtlačíme 3 chřesty a posypeme zbytkem parmezánu. Necháme stát 10 minut a pak chřestový chléb pečeme asi 35 - 40 minut.
user-icon

autor květoň

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chřestový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena