Rychlá chuťovka z nakládaného chřestu, který obalujeme ve směsi strouhané housky se sýrem a smažíme na oleji.
Hodnocení
4.1
/ 5 (61x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Na obalení
Vejce1 ks
Škorobová moučka
Nastrouhaná houska60 g
Strouhaný sýr parmazánského typu50 g
Podle potřeby
Olej na smažení
Ostatní
Nakládaný bílý loupaný chřest1 sklenice
Postup přípravy
Nakládaný chřest necháme okapat. Jemně strouhaný aromatický sýr promícháme se strouhankou. Vejce rozšleháme se lžící vlažné vody.
Okapaný chřest obalíme ve škrobové moučce, smočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance smíchané se sýrem. Obal zopakujeme a ve vyšší vrstvě oleje chřest usmažíme dorůžova. Necháme okapat na papírové utěrce.
Smažený chřest podáváme teplý s nejrůznějšími dipy, čerstvou zeleninou a pečivem. Chřestové tyčinky však můžeme podávat i s bramborovou kaší jako lehkou večeři.
Zkouším recepty s chřestem, tento je moc dobrý :-) Půlku jsem udělala takhle a půlku jsem obalila v anglické slanině a v klasickém trojobale, taky mňamka! ;-) Pochutnali jsme si! :-)
babi dˇáblice
Chřestové tyčinky smažené
Jsou vynikající.
Do solamylu jsem přidala polovinu hladké mouky,jinak vše podle receptu
Podávala jsem je s vař.brambor, tatar.omáčka a zeleninový salát, s čerstvou bazalkou.
bernar
Užasný nápad
Ďakujem za nápad, všetkým dom to chutilo.
Gee
Obalovaný chřest
Nikdy by mě nenapadlo, to udělat, ale vypadá to moc dobře. Určitě to vyzkouším, až zakoupím chřest.