Vaření.czReceptyChřest vařený s holandskou omáčkou

Chřest vařený s holandskou omáčkou

Chřest je nazývaný králem zeleniny, nemusíme mít maso každý den.


4.214x
45 min
1×

Ingredience

sůl
1 kgchřest

omáčka

sůl
15 dkgmáslo
1 lžíceocet
4 ksžloutek
100 mlvoda
1 kscitron
worcestrová omáčka
6 kuličekcelý bílý pepř

Postup přípravy

Připravíme si omáčku. Do nádoby nalijeme vodu, přidáme citronovou šťávu, ocet, rozdrcený pepř a 6 minut povaříme. Vše procedíme a dáme vychladnout. Poté dáme do hrnečku procezený odvar, přidáme žloutky, postavíme do nádoby s vodou, která se mírně vaří a mícháme tak dlouho, až směs zhoustne. Pak přidáme postupně rozpuštěné máslo, zlehka zamícháme, okyselíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme vorčestrovou omáčkou. Když se omáčka srazí, přidáme lžičku studené vody a mícháme tak dlouho, až se stane opět hladkou. Chřest dole seřízneme, sloupeme jej od hlavičky dolů, svážeme do svazečků a ve slané vodě uvaříme. Poté jej dáme na síto okapat. Vařený chřest upravíme na misku a přelijeme holandskou omáčkou. Chřest vařený s holandskou omáčkou ihned podáváme.
user-icon

autor Jaru


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest vařený s holandskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena