Restovaný chřest následně zapečený s vejci.
sůl | |
4 ks | vejce |
400 g | chřest |
8 lžic | smetana ke šlehání |
mletý černý pepř | |
olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale | |
pažitka, jarní cibulka nebo zelené bylinky | |
8 plátků | bílý chléb nebo bageta |
Tvrdou část stopky chřestu odkrojíme, zbytek oloupeme nožíkem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě povaříme asi 15 minut. Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Potom chřest nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm a horní část chřestu necháme vcelku.
Všechen nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do 4 zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo co nejvíce pohromadě) a posypeme pažitkou (krájenou jarní cibulkou).
Zapečeme ve vodní lázni přibližně 5 minut, podáváme s opečenými plátky chleba.
Zdroj: Bertolli.cz
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.