Restovaný chřest následně zapečený s vejci.
sůl | |
4 ks | vejce |
400 g | chřest |
8 lžic | smetana ke šlehání |
mletý černý pepř | |
olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale | |
pažitka, jarní cibulka nebo zelené bylinky | |
8 plátků | bílý chléb nebo bageta |
Tvrdou část stopky chřestu odkrojíme, zbytek oloupeme nožíkem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě povaříme asi 15 minut. Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Potom chřest nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm a horní část chřestu necháme vcelku.
Všechen nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do 4 zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo co nejvíce pohromadě) a posypeme pažitkou (krájenou jarní cibulkou).
Zapečeme ve vodní lázni přibližně 5 minut, podáváme s opečenými plátky chleba.
Zdroj: Bertolli.cz
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena