Chřest s vejci

Restovaný chřest následně zapečený s vejci.


3.0304x
45 min

Ingredience

sůl
4 ksvejce
400 gchřest
8 lžicsmetana ke šlehání
mletý černý pepř
olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale
pažitka, jarní cibulka nebo zelené bylinky
8 plátkůbílý chléb nebo bageta

Postup přípravy

Tvrdou část stopky chřestu odkrojíme, zbytek oloupeme nožíkem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě povaříme asi 15 minut. Špičky chřestu nesmí být rozvařené. Potom chřest nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm a horní část chřestu necháme vcelku.


Všechen nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do 4 zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce (snažíme se, aby zůstalo co nejvíce pohromadě) a posypeme pažitkou (krájenou jarní cibulkou).


Zapečeme ve vodní lázni přibližně 5 minut, podáváme s opečenými plátky chleba.

Zdroj: Bertolli.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chřest s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.