Brambory s cibulí a česnekem oloupeme. Brambory uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Čerstvou petrželku nasekáme.
Na másle podusíme nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme uvařené a na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okořeníme muškátem, přidáme česnek. Chvíli je dusíme, pak přilijeme víno se žloutky a mícháme, až máme chorvatské brambory hotové.
Chorvatské brambory podáváme jako hlavní chod.
Brambory lze připravit jako klasické šťouchané brambory (není nutné krájet brambory na kolečka, stejně se při promíchávání rozpadnou). Výbornou chuť dodává bramborám právě muškátový oříšek. Do brambor jsem přimíchala orestovanou slaninu, takže jsme měli rovnou nevegetariánský oběd :-). Myslím, že není ani nutné přimíchávat do brambor víno a žloutky, brambory již měly se slaninou vynikající cuť, ale vyzkoušela jsem a přimíchala je. Brambory pak byly sytější, takže pokud jich máte méně, není na škodu :-)