Chodský kotlet se zelím

Tady v západních Čechách mu se říká "vošouchy" a jako vylepšení přidáme vepřový řízek.


3.0108x
25 min

Postup přípravy

Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Maso můžeme použít vepřové i kuřecí. Záleží, co má kdo raději.

Podle svého ověřeného receptu si připravíme těsto na bramboráky.

Maso očistíme, omyjeme, osušíme a rozklepeme. Lehce jej osolíme.

V pánvi rozehřejeme olej. Na pánev rozhrneme těsto a vložíme na něj naklepaný řízek a zakryjeme dalším těstem. Chodský kotlet se zelím zvolna smažíme z obou stran dokřupava.

Když bývá upečené těsto, bývá obvykle hotovo i maso. Jako přílohu podáváme kyselé zelí. Je to vynikající oběd. Chodský kotlet se zelím zapíjíme pivem.
user-icon

autor Hanka66


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chodský kotlet se zelím

Zpět na recept