Chlebový šnek po italsku

Bílý chléb plněný paprikami, rajčaty a žampiony. Recept vhodný k zeleninovým salátům a minutkám.


4.628x
150 min

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s vlažnou vodou. Mouku prosejeme a promícháme se solí. Potom mouku promícháme s olejem a rozmíchaným droždím. Vše propracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po této době opět těsto "srazíme", tedy řádně prohněteme a necháme opět půl hodiny kynout.

Mezitím si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Nakládaná sušená rajčata a olivy necháme okapat a potom je jemně usekáme.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Vmícháme papriky, žampiony, olivy a sušená rajčata. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout.

Z vykynutého těsta, na pomoučněném vále, vypracujeme plát dlouhý asi 110 cm a široký 17 cm. Těsto potřeme kečupem a posypeme usekanou bazalkou. Do středu těsta rozložíme vychladlou náplň a potom vše srolujeme do dlouhého "hada".

Plech vyložíme pečícím papírem a naplněné těsto tvarujeme od středu do tvaru "šneka". Chleba potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C. Jakmile těsto vyběhne, teplotu snížíme a dopečeme dozlatova. Propečení zjistíme pomocí špejle.

Chlebového šneka po italsku můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k nejrůznějším masovým minutkám jako jsou ryby či steaky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebový šnek po italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská