Chlebová polévka s vejcem

Polévka různých chutí.


3.911x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
1.5 lvoda
1 ksmalá patka tvrdého chleba

podle chuti

petrželová nať
1 lžičkasádlo nebo olej
bujón

Postup přípravy

Malou patku starého tvrdého kmínového chleba namočíme asi na půl hodiny do 1,5 litru studené vody, poté dáme asi na 15 minut vařit. Potom chleba rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme 2 jakékoliv bujony (masox raději ne). Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejít varem. Do odstavené chlebové polévky s vejcem vmícháme petrželovou nať a plnou lžičku sádla nebo oleje. Polévka je pro 3 - 4 osoby. Místo bujonu lze použít sůl, vegetu, nejchutnější je ale z bujonu. Na dochucení lze použít petrželku nebo majoránku a česnek.
user-icon

autor JanaB

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Chlebová polévka s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena