Chlebová polévka s houbami

Výborná chlebová polévka s houbami. Recept původem ze španělské kuchyně.


3.0848x
60 min
2×

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Očistíme houby, otřeme papírovým ubrouskem, jemně nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. Asi polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby a osolíme, opepříme podle chuti. Houby za stálého míchání dusíme dokud se všechna voda neodpaří.


Z chleba odkrojíme kůrku a střídku pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a chléb za stálého míchání osmažíme. Dáváme pozor aby ani trochu nezčernal. Mohlo by to pokazit výslednou chuť. Nakonec chléb zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 15 minut. Poté přidáme houby a na závěr vmícháme smetanu. Polévku dle potřeby přisolíme a opepříme. Můžeme podávat.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebová polévka s houbami

Zpět na recept