85 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 ks | citron | |
500 g | houby | |
150-200 g | bílý chléb | |
100 ml | smetana ke šlehání | |
1 l | slepičí vývar |
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Očistíme houby, otřeme papírovým ubrouskem, jemně nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. Asi polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby a osolíme, opepříme podle chuti. Houby za stálého míchání dusíme dokud se všechna voda neodpaří.
Z chleba odkrojíme kůrku a střídku pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a chléb za stálého míchání osmažíme. Dáváme pozor aby ani trochu nezčernal. Mohlo by to pokazit výslednou chuť. Nakonec chléb zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 15 minut. Poté přidáme houby a na závěr vmícháme smetanu. Polévku dle potřeby přisolíme a opepříme. Můžeme podávat.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena