Výborná chlebová polévka s houbami. Recept původem ze španělské kuchyně.
85 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | citron |
500 g | houby |
150-200 g | bílý chléb |
100 ml | smetana ke šlehání |
1 l | slepičí vývar |
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Očistíme houby, otřeme papírovým ubrouskem, jemně nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. Asi polovinu másla rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme houby a osolíme, opepříme podle chuti. Houby za stálého míchání dusíme dokud se všechna voda neodpaří.
Z chleba odkrojíme kůrku a střídku pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a chléb za stálého míchání osmažíme. Dáváme pozor aby ani trochu nezčernal. Mohlo by to pokazit výslednou chuť. Nakonec chléb zalijeme vývarem a pozvolna vaříme asi 15 minut. Poté přidáme houby a na závěr vmícháme smetanu. Polévku dle potřeby přisolíme a opepříme. Můžeme podávat.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena